Ydinvoimalat

Turvallisuus ja toimintavarmuus.

Ydinvoima on merkittävin yksittäinen sähköntuotantomuoto Suomessa. Suomessa on neljä käytössä olevaa ydinvoimalaitosyksikköä kahdella paikkakunnalla. Olkiluodon kolmas yksikkö otetaan tuotantokäyttöön v.2019. Uusin ydinvoimapaikkakunta on Pyhäjoki jonne on rakenteillä ydinvoimayhtiö Fennovoiman laitos.

INOX Finland Oy on käsitellyt vuosien varrella ruostumattomia teräsosia kaikista kriittisimpiin ja turvaluokitettuihin kohteisiin jokaisessa kotimaisessa ydinvoimalaitoksessa. Uusimmalle ydinvoiman rakentamispaikalle Hanhikivenniemellä on matkaa noin viisi kilometriä INOX:n Pyhäjoen tuotantolaitokselta.

Ydinvoimarakentamisessa suuri osa on tavallista teollista rakentamista ja vaatimukset kasvavat mitä lähemmäksi ydinreaktoria mennään.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ydinvoimalaitoksen primääripuolen turvaluokitetuille ruostumattomille putkistoille, venttiileille ja muille rakenteille ovat pitkäikäisyys, toimintavarmuus ja hyvä puhdas pinnanlaatu.

Putkistojen ja muiden kriittisten turvaluokitettujen rakenteiden pitkäikäisyyden ja toimintavarmuuden varmistamiseksi tulee materiaalivalinta olla oikea ja etenkin sisäpintojen pinnanlaatu virheetön.

Materiaaliksi valitaan useimmiten tunnettuja ja luotettavaksi osoitettuja  ruostumattomia teräslaatuja. Usein etenkin vaativiin kohteisiin materiaaliksi valitaan austeniittinen titaanistabiloitu teräs 316Ti/1.4571  sen pitkän historian ja tunnettujen hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Tavanomaisen rakentamisen osalta minimikäsittely on happopeittaus. Kriittisiin ja etenkin turvaluokitettuihin kohteisiin vaaditaan hyvin passivoitunut teräksen pinta ja optimaaliset ominaisuudet.

Elektrolyyttinen INOX POWER™-käsittely primääripuolen ruostumattomien teräsrakenteiden sisä- tai ulkopintoihin takaa laitoksen toimivuuden vuosikymmeniksi eteenpäin.

Ota yhteyttä niin etsitään sopiva ratkaisu yhdessä.

INOX Pisara

Teollisuuden alat